Viden om personer med nedsat kraft

 

Styrke og gribemuligheder er anderledes hos mennesker, der har muskel- og skeletsygdomme i hænderne. Den maksimale styrke i forhold til åbning af emballage samt bredden, hvormed man kan gribe fat, er mindre hos personer med fysiske lidelser i hænderne. En engelsk undersøgelse (Specific anthropometric and strength data for people with dexterity disability, Consumer and Competition Policy Directorate) viste, at personer uden fysiske lidelser gennemsnitlig har dobbelt så mange kræfter, når det gælder åbning af glas med to hænder, greb og træk i 2 mm flap og i blok samt trækkræft i en ring f.eks. i en dåse.

 

Variation i muskelstyrke

Der er generelt stor forskel i kraften, som personer kan overføre til en emballage. Dette gør sig naturligvis også gældende hos personer med fysiske lidelser. Dette betyder dog også, at der vil være enkelte personer, som kun kan overføre en ganske lille kraft. Ved i emballageudviklingen at tage udgangspunkt i den kraft som personer med fysiske lidelser besidder, sikrer man, at en stor del af befolkningen kan åbne emballagen uden problemer.

 

Læs mere om personer med normal kraft her >>

 

Fakta om muskel- og skeletsygdomme i Danmark

Muskelstyrken har meget at sige for om man udvikler muskel- og skeletsygdomme. Forekomsten af muskel- og skeletsygdomme er forskellig hos mænd og kvinder.

 

Personer med muskel- og skeletsygdomme i Danmark:

  • 7-8% af både mænd og kvinder i alderen 16-24 år
  • 11-12% af både mænd og kvinder i alderen 25-44 år
  • 16% af mænd og 21% af kvinder i alderen 45-66 år
  • 16% af mænd og 24% af kvinder i alderen 67-79 år
  • 17% af mænd og 24% af kvinder over 80 år
Gigtforeningens nøgletal 2008 (www.gigtforeningen.dk).