Projektet bag Brugervenlig Emballage

 

Denne guideline er produktet af projektet Brugerdreven guideline til industrien: Tilgængelig emballage for ældre og funktionshæmmede.

 

Formål

Projektets hovedformål var at udvikle guidelines til industrien om brugervenlig emballage, så forbrugerne fremover lettere kan åbne medicin- og fødevareemballager. Guidelinen bygger på principperne om brugerdrevet innovation.

 

Guidelinen er til vare- og emballagevirksomheder

Projektet henvender sig især til vareproducenter og emballagedesignere og konstruktører i emballageindustrien. Guidelinen er til både store og små virksomheder, som kan bruge guidelinen på flere niveauer alt efter kompetencer og interesse.

 

Projektet er støttet af Erhvervs- og Byggestyrelsen

Projektet har modtaget 6,2 mio. kr. fra Erhvervs- og Byggestyrelsen under programmet BRUGERDREVET INNOVATION. Projektperiode 2008-2012.

 

Vil du vide mere?

Har du spørgsmål om projektet, eller hvordan du anvender guidelinen er du altid velkommen til at kontakte Brugervenlig Emballage.

 

Partnerne bag projektet 

Teknologisk Institut og Arkitektskolen Aarhus har været de drivende kræfter i projekt.

 

Styregruppen bag projektet bestod af repræsentanter fra en bred skare fra vare- og emballageindustrien: DI fødevarer, Brancheforeningen SPT (Sæbe, Parfume og Teknisk/Kemiske artikler), emballageindustrien og plastindustrien. Desuden var brancheforening for lægemiddelvirksomheder i Danmark (LIF) med på sidelinjen. Gigtforeningen repræsenterede forbrugerne.