Kom i gang med brugervenlig emballage

 

Brugervenligemballage.dk er for virksomheder og designere, som vil skabe resultater gennem innovation med fokus på brugernes behov.

 

På sitet får du overblik over processen du skal i gang med og får gode råd til udformningen af emballagen. Du kan også teste din nuværende emballage og beregne, hvor mange der rent faktisk kan åbne emballagen.

 

Guide og opslagsværk til brugervenlig emballage
Brug sitet som guide, opslagsværk og input til metoder og procesforløb, der hjælper dig med skabe resultater i den kontekst, din virksomhed befinder sig i.

 

 

Inddrag brugerne og gennemtænk emballagen fra starten
Mange emballager er vanskelige eller direkte farlige at åbne, fordi de er tænkt dårlige fra starten. Den kritiske faktor er, at virksomheder ofte ikke inddrager viden fra forbrugerne og medarbejderne i udviklingsforløbet. Det råder denne guideline bod på.

 

Mange virksomheder er forbeholdne ved tanken om at gøre emballagen nemmere at åbne, da mange andre hensyn også tæller. Ændringerne behøver dog ikke at være meget omkostningstunge. I nogle tilfælde er det et spørgsmål om god grafik eller mindre ændringer af et formgivningsværktøj.

 

Fakta er dog, at forbrugeren forventer, at emballagen er funktionel. Det vigtigste råd til virksomheder er derfor, at emballagen skal være brugervenlig!

 

 

Mange fakta taler for mere brugervenlig emballage

  • Over 50% oplever jævnligt problemer med emballage.
  • 16% vil vælge et konkurrerende produkt, hvis de har dårlige erfaringer med emballagen.
  • 2.500 personer kommer årligt på skadestuen pga. emballage.

 

Dertil taler de demografiske data for brugervenlig emballage

  • 700.000 danskere har i dag en gigtsygdom.
  • I 2050 vil der være 490.000 flere personer over 65 år.